Barnens bakdag!

Idag har mina barn haft förmånen att baka med min farmor i hennes kök, precis det som jag själv gjort så många gånger som barn, numer blir det mest om hon kommer hem till mitt kök och luftar mitt assistent!
Det har bakats kladdkaka med varsin kopp smet i magen, resten blev kaka. Sen blev det cornflakeskakor och tll sist blev det uräckliga marsipan fingraralltså dom ser äckliga ut), skitverkliga faktiskt. se själv!





Jag har hunnit med en golfrunda på fina Isabergs Gk. Superfin bana med kanon greener till skillnad från dom hemma!
Rundan togs tillsammans med Anders en kompis härifrån. Härligt att få lite skvaller om Anderstorps borna ;).

Ha de gott , usch snart börjar verkligheten göra sig påmind med skola och jobb!

Kram Anna

Blommor o bin!

Så har en dag till förflutit här i Anderstorp, eller rättare sagt Stockanäs. För idag har vi tillbringat hela dagen på sommarstället som finns 2 mil bort. Mina barn och jag har under vår vistelse här blivit fullproppade med en massa naturliga vitaminer! Idag frågade tjejerna varför vi inte har blåbär och honung på bordet, varför vi inte har sockerärtor, eller morötter eller potatis eller gurka, sallad, spenat, rödbetor, pumpa, bla,bla ja ni förstår.......... Jag har inte TID svarade jag. Mamma måste jobba på sitt riktiga jobb och då hinner man inte med att bli självförsörjande hobbybonde som min farmor o farfar är(har dock vuxit upp med detta, helt underbart).

Lite av dagens skörd!


  Så något behov av extra oxidanter har vi inte denna vecka!

Min faster och hennes man tillbringar oftast hela somrarna i Stockanäs och det är inte svårt att förstå varför, ett riktigt smultronställe! Idag har farmor lärt faster att baka kringlor...sjukt gott..jag var förste provsmakare!

   Så himmelskt goda! 

Sedan har vi blivit fotograferade av fasters man Pieter, som numera jobbar ganska mycket med foto! Pieter och Berit bor i Holland, så det är inte så ofta våra vägar korsas, därför extra trevligt att umgås. Jag lyckades fånga mästerfotografen när han som bäst bättrar på husets kulör!


Helt vanlig avslappnad pose!!!!!!!!!!

Här kommer lite mer bilder från våran härliga dag på landet! Kan inte bli mer idylliskt än så här( bortsett från några slagsmål, skrapsår m,m)



Har ni sett sådana jättebubblor! Riktigt underhållande, fynd i Ullared.( måste tillägga att de är barnens leksaker omni inte förstod det!)

Nu är jag en mycket nöjd kvinna, grillning och rosevin i magen, plus lite blåbär....

ZZZZZZZZZZZ / Anna

Anderstorp!

Ja så var man tillbaks där det började! Min hemort från 0-12 års ålder! Är alltid speciellt att komma hit. Underbart mysigt att kvarta hemma hos farmor o farfar, god mat och trevligt sällskap! Har visat ungarna vart vi bodde, skolan och lite andra platser, dom var så små sist vi var här så dom kom knappt ihåg det, bara fasters jättehus, det hade dom minsann inte glömt! Men det är i och för sig ett ståtligt hus, med torn till och med...suck( inte avis nu Anna, det passar sig inte).

Igår och idag har jag till och med testat det gamla elljusspåret, jag lufsade runt ett par varv, idag baklänges, alltså jag sprang inte baklänges, utan började där det tar slut.....ja ja 5km igår och 5km idag, känns otroligt skönt. Förresten nu kom jag på en sak, jag vet en jättebra sida om man vill föra träningsdagbok. Jättebra för man blir sporrad och har man andra som man känner där så vill man inte vara lat...kanon faktiskt. www.funbeat.se heter den. En massa statistik och annat kul. Du kan skriva in allt från promenad, golf, ridning( kan lägga in olika sorts om man vill ha koll), cykel ja vad som helst, att rekommendera om man vill komma i form eller bara tycker det är intressant! Jag nörd, nä vad då!!!!!

Sen idag har vi gjort ngt som jag inte gjort på länge, vi har varit i ULLARED. När jag var liten så kom de mesta av mina kläder därifrån, därför har jag ända fram tills nu vägrat att åka dit. Men shit banana vad mycket det fanns att handla. Vi gick upp sju i morse, jag ,tjejerna och farmor. Så vi kom dit tidigt, slapp köa in, sjukt att man ska behöva köa in i en affär...men det är jättevanligt där. Tänk er kö in på Caronne...inget ont om Caronne, tvärtom en kanonbutik, men ändå, tänk om Yvonne sa att idag är det fullt i butiken kom tillbaks en annan dag! ha ha...


Efter Ullared åkte jag o tjejerna till badplatsen, lite för kallt för tant Anna men ungarna hoppade rakt i, dock kom de upp ganska snart. :)
 lite moln mellan strålarna...( jag alltså)

visst är dom söta!


Appropå egokort, kan vi inte ha en omröstning om det! Behövs kanske inte, men jag röstar i allafall för! ;)
Vem ska annars ta en bild....Tjejerna har ju fullt upp med jättesåpbubblor och allt vad det nu kan vara...fniss.

natti natti
/ Anna

Dom lintottarna! ;)

Jaha så var det färdig packat och färdig stylat, ja för inte skulle dom åka oklippta heller!
Så nu har vi varit på salongen och fixat Micke o tjejerna i håret. Både slingor o klippning för Selma o Felicia, Micke putsade jag till kanterna som blivit lurviga, han rakade ju av sig allt för ett tag sen. Han fick en anings mörkare färg också! När ska mitt bli fixat????

Lite nyklippta tjejer!



Här är bilder på deras skolavslutningsfrisyrer!



Söta eller hur!

I kväll var det lite mys i soffan!



Annars har vi softat med lite tvättvikning, matlagning, tjejerna har lekt med en ny kompis. Det var nämligen så att vi träffade hennes pappa på en golftävling i veckan, vars svärföräldrar visade sig bor här i Lisselhed. Så hans lilla dotter är här och hälsar på mormor o morfar i ett par veckor. Kul för ungarna! Imorgon ska vi upp med tuppen och åka söderut....

Guten nacht!( God natt)

Kram Anna

What´s up!

Ja efter lite konsultation av min kära svägerska så har jag lyckats återställa bloggen, men bilderna är kanske inte precis dom samma, men bättre det än bildlöst... Tack Jenny och tack för lite barnvakt idag! Dom hade visst vräkt i sig tacos berättade de! Å gott var det visst. Ni kan kocka ni!

Sen måste jag bara nämna mina kära föräldrar som har haft barnen i flera dagar så vi har kunnat hjälpa till med bonderiet i Mora, ja spela golf alltså! Ni är bara bäst. Love you!

Idag vann vi inte heller.......konstigt.......eller så inte....Nej men det var inte så vi fick skämmas i dag heller. Precis utanför prisplats det är väl ganska ok med tanke på hur dåligt vi tycker att vi spelar. Men visst svider det att bli utan pris, är man tävlingsmänniska så är man.

Innan golfen idag så kände jag att jag behövde en ny keps, så då blev det ett besök på Inter Sport i Mora!
Där får man alltid bra service, idag så var det Catrin som hjälpte mig. Skön o snygg keps blev det.
Här är en bild på Catrin efter jag hade fixat henne i håret för ett tag sen!



Nu är det natti natt dags, ska mysa lite i soffan först. Imorgon blir det tvättardag och packning inför smålandsturen jag och barnen ska göra. Skepp o hoj från The black Pearl!  Ähh jag glömde, jag är ju inte på den båten....

Helvete

Har nyss lärt mig att inte ta bort sparade bilder för då verkar dom försvinna på bloggen...snyft allt som gjots innan med bilder BORTA... GGGGGRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Jag är en nörd!

Ja vad ska man annars säga när man spenderar flera timmar om dagen med att försöka slå
i en liten boll i ett hål, bara för att när man väl lyckas, ta upp den och upprepa proceduren, tillägg också att man aldrig blir nöjd, utan hela tiden säger: jävla skithål det här, jävla klubbjävel, fan vad gräset är tjockt, fan vad lite gräs det är, fan vad det regnar, fan vad varmt det är, sen ger man gärna tips fast man själv inte kan utföra tipsen...hallå vad håller jag på med??? Jo det kallas GOLF, eller moderatbandy, hobbyplöjare ja det finns en del bra namn på spektaklet.
Men det är skit kul även om jag inte är Annika Sörenstam och drar in stålar på det, nej en annan betalar ju för att plöja kortklippt gräs med stränga regler....NÖRD ja absolut.

Gårdagens partävling gick faktiskt riktigt hyfsat, inget pris men vi behöver inte skämmas. Dagens singel gick inte så bra för min del. Men som alla golfare : nästa gång då jäklar!!! Nästa gång är i morgon, Mora veckans sista tävling, då är det partävling med Micke som gäller, å då jäklar ;).

Så här kan det se ut! Vem har ställt en björk där?



En annan sak vi gjorde igår var att jag skulle ut o springa och ville inte springa själv, Micke var inte träningsugen, men snäll som han är så kunde han cykla med. Jag frågade om det var ok på stigar i skogen ( han har ju trots allt en mountain bike) Jo det skulle väl gå bra : den tar sig fram överallt i skogen sa han stolt! Åh herregud ni skulle ha sett honom när stigen bara blev mindre o mindre och till slut bara bestod av frodig mossa och blåbärs ris! Det var en syn för gudar hur han slet med cykeln. Jag skrattade så tårarna rann.  Träning ja det fick han, helt genomsvett, det var nog värre på cykel än utan..hi hi.

Kram på er och tack för intresset för bloggen :)
Anna

Hårtipset! nr 1

Jag kommer att med jämna mellanrum lägga in små tips om hår och skönhet!
Varför ska jag då göra detta och kan jag verkligen hår? Har aktivt jobbat som
frisör i 20 år och har nästan lika länge drivit mitt företag Hårteamet! (Hette Östbergs hårvård
fram tills för 5 år sedan) Är väldigt engagerad i mitt yrke och brinner verkligen för att folk ska
få fram sitt vackra ´jag´. Kan sedan ett tag tillbaka titulera mig Frisörmästare, det känns bra!

Så det är bara att samla in mina små tips. Håll till godo!

När håret är blött är det väldigt ömtåligt, slit aldrig i det eller borsta våldsamt!
Har du långt hår så var extra rädd om det. Är det svårt att kamma ut, använd
leave in conditioner eller balsamspray! Börja borsta längst ner och jobba dig
uppåt. Ett blött hårstrå har nämligen en ´bindning´öppen vilket gör att det är
känsligare. En gång utsträckt så är det sämre kvalite. Så kamma o borsta
ditt hår varsamt när det är blött!

Lycka till!    Bilden nedanför, är tagen när Frisörföretagarna firade 100 års-jubileum på
blå hallen i Stockholm, en mycket trevlig tillställning.








Lite frisyrer som jag gjort när jag jobbat med frisyrvisningar för andra frisörer.

/ Anna

Bloggnamnet och varför!



Konstigt bloggnamn va!  Men jag ska försöka förklara mig.
Jag är inte Jack Sparrow eller
hans fru inte ens hans flickvän eller nåt annat heller, bara ett stort fan till filmerna Pirates of the carribien.
Jag bara älskar dom filmerna och Johnny Depp som Jack Sparrow är bara bäst, thats it!

Kombinera detta med att jag dock har långt svart hår, att det stormar ganska mycket i vårat hus,
att det är belägrat av sjörövare( kidsen) som gör myteri ganska ofta, ja då förstår ni bättre! Glasklart eller hur!

Hoppas detta har bringat klarhet! / Anna

Kattdamerna i familjen!


Micke med mammas katt Gustaf!


Brölloppsdag!

Idag har jag och Herr Nämd varit gifta i 3 år och tillsammans i 5 år.
Träffades på Mora veckan för 5 år sen efter en golftävling! På kvällen bar det iväg till
Boggberget på lite party m.m....ja resten är historia....bla..bla..
Lite mysig middag med tända ljus till kvällen.

Gårdagens partävling var mycket rolig, vi spelade i samma boll som Bjurström
o Larsa( tokiga älvdalingar) Vi hade helt enkelt skitkul. Mer skratt än briljant golf!!

Idag har vi också lekt golfleken fast på Sollerö GK , spelkompisar idag var Patrik Broström
och Göran Johansson. Det var en golfrunda där golfen lyste med sin frånvaro. Tokerier
var det dock mycket av...(om ni vill ha raggningstips kontakta Micke, han delade med sig lite tricks idag..ha.haDet är kul med golf, iallafall om det är trevligt sällskap!
Obs vi hade en liten tävling , jag o Patrik mot Göran o Micke, vi vann...tjoho.
Ska inkassera en glass ;)

Nu ska det sussas, på menyn för morgondagen står det åter en golftävling, det är nämligen
Mora veckan, då kan man spela tävling varje dag i en vecka i sträck om man orkar o vill...
Greensome blir det i morgon, med våran form så är det ingen direkt segervittring..

Gooooooooood night!


Bild från förra året! Prisutdelning. Sponsorer var Grazette!(med Micke o jag som prisutdelare)


Morgontrött!

Usch vad jag är seg! Sova är ingetjag är bra på! Har dessutom en katt som tycker att
jag verkar hungrig på natten, vilket jag ofta också är när sömnen uteblir, men inte
hungrig på+ hennes presenter....möss i alla varianter. Som hon stolt kommer skrikande
med mitt i natten...suck..tack men NEJ Tack!

Nu bär det av till golfbanan. Ett par koppar kaffe, musli o ägg instoppat i magen.
Svinga lugnt..eller nåt / Anna

Aloha!

Hej o välkommen till min blogg! Vad detta ska vara bra för vet jag dock inte än.
Har bara en skrivarlust som med lätthet skulle kunna kommentera sönder andras bloggar,
fick därför skapa mig en egen. Ska få lite hjälp av svägerskan med designen, så fort hon
behagar semestra klart...kom hem Jenny!

Har iallafall varit lite nyttig idag, tränat med Micke, hade en cykel som vi turades om på.
Utan cykel var det löpning som gällde. Mycket skönt. Både för kropp o skäl!

Varför ska det vara molnigt o regnigt, det räcker nu...grrrrrrrrr.
Ska försöka att klara av en partävling på golfbanan imorgon, det
är tillräckligt svårt utan blöta klubbskaft.

Hej svej!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0