People skills....who we are....;)

Ja i helgen har vi haft kurs! Vi har lärt oss mer om oss själva och försöka förstå hur vi ska bemöta andra på bästa sätt!
Superintressant! Alla har vi en unik samling av egenskaper som gör oss till den vi är! Men det är bara vi själva som kan på verka hur vi vill att andra ska uppfatta oss!
Ja det var en härlig skara som disskuterade, stötte o blötte beteenden....mycket skratt blev det, mest tror jag att vi skrattade åt oss själva, igenkännande skratt!

Tom du är kung på det här! Här var några av deltagarna! Så klart bästa gänget ;)



Här är en liten förklaring nedanför, lite hur det funkar! Dock på engelska!

PEOPLE SKILLS



Do you have the people skill needed to handle difficult people? Best selling author, Peter Urs Bender has come up with four basic personality types. Based on the fact that you really can't understand someone who's being difficult, until you can see the world through his or her eyes, here are the four basic types:

1. The Analytical person:

Give this person details, statistics and a stack of 'how-to' books. This person wants exact numbers and answers. Usually introverted; in a problem situation don't try and plead an emotional case - stick to the facts and provide plenty of data to back it up!

2. The Driver:

'My way or the highway' might be this person's motto. They want to know what saves time and the fastest way to get results. Not overly emotional, this personality type is extraverted. Greatest fear? Losing control.

3. The Amiable person:

The question they want answered is 'why?' This person doesn't like disagreements. An emotional type, the amiable person will give others support and attention. They enjoy building relationships and values the opinions of others. In a conflict situation the amiable person needs reassurance - and lots of it.

4. The Expressive:

The question they are likely to want answered is 'who?' A pat on the back is a good thing to this person and they love social events. Another extravert, this type fears being rejected. The expressive shows emotion easily and readily and loves to inspire others.

So to use your people skill to work with different personalities, you don't necessarily want to use the golden rule. You want to do to others what THEY would like done to them. The only way to really know what that would entail

Vilken sammansättning är du???????

Hej hopp pillesnopp----ha ha



Kram Anna


Underbart!

Livet är här
Pågår nu
Flödar fram
Visa kärlek
Visa sårbarhet
Våga känna
Svep livet runt dig
Använd det som en favorit kofta
Låt livet värma dig
livet är underbart
Lev ut det du känner
Säg att du vill leva
Lev livet
Du är ditt liv
Livet är ditt!




P.s Glöm inte att det är du som ror din egen skuta...
     Du är ditt liv´s kapten!

Stefan

Historien om Stefan!
Stefan föddes ute på våran gård för ungefär 17-18 år sedan. Bodde först i vinbärsbuskarna med sin mamma o syskon! Alltså livet var rätt hårt från början.
När det var dags att flytta rån mamma så ville ingen ha Stefan så han fick bo kvar här, mina föräldrar ägde o bodde i detta hus då! Sin första riktiga dust gick han med pappa o brorsan när han skulle kastreras, de fick jaga honom i flera timmar innan de fick fatt i honom och kunde släpa han till veterinären för att bli av med klockspelet!



Länge efter det var han väldigt misstänksam mot människor, inte så underligt kanske! För cirka 7 år sedan så flyttade jag och barnen hit, då fick jag Stefan och hans kompis Pricken med på köpet så att säga! Stefan var fortfarande ganska osäker på människorna, men långsamt så lyckades vi vinna hans förtroende! Att han var kungen i byn bland alla katter bevisade han gång på gång! Han vägde i sina bästa dagar 7 kg och var så muskulös att han inte gärna ville gå ut genom kattluckan! Han har slagits med många stackare, en del klarade sig inte med livet i behåll...Stefan var en riktig tuffing!  Hade inga tänder kvar efter alla slagsmål...Men han gillade inte medicin och avmaskning, då blev han så rädd så han kissade på sig! Han var en märklig katt så tuff mot sin egen art och så ödmjuk inför oss!



 De sista åren så låg han mest på soffan eller i tvätthon på toa! Alla som ville få sig ett stång i pannan var välkommen! Så snäll! Sista tiden gick det fort utför, han vägrade svälja mediciner som han egentligen behövt, det gick absolut inte att få i han ngt! Han vägde nog inte mycket idag! Min underbara pappa kom och hämtade honom och tog han till vetrinären för sista vilan! Han somnade in av avslappningssprutan.....så trött var han....usch.....

Är sorgsen men ändå så är det skönt att slippa höra han hosta och slippa se han tyna bort mer för varje dag, nu får han sova gott! Är nog värst för mig......Näänu ser jag inte ..

Sova i Australien...eller?

Undrar om jag kommer att behöva hela trippen till Australien som en ursäkt för att komma bort från alla måsten, kanske ska passa på att sova mest hela tiden då!! Ingen tvätt som ska vikas , hunden får ngn annan gå med, katterna matas av andra, dammsugaren körs...av samma, eleverna får klara sig utan mig(och jag utan dom), salongen lämnar jag i trygga händer! Ja så då är det väl perfekt att passa på att:sova!



Mina barn lämnar Sverige imorgon! Ska bussas med tokiga smålänningar till ITALIEN!!! Ja visst utan sin mamma! Sen ser man hur Anja kraschar....Nåväl de kanske inte ska ut i riktigt likadana pister men ändå!!! Lite orolig får jag väl få lov att vara!! Normalt hoppas jag! De har åkt tåg till Ljungby idag, saknar dem redan! Men deras pappa kanske kan se till o få hem dem hela om en vecka!.......uää

Kom hem till mamma mina lintottar!



Lite tung om hjärtat idag! Men jag hoppas de får en härlig vecka!
Kram gofisar om ni läser det här!

Kram till er andra läsare också!


:Braaa Anna!

Ja ha så har man avverkat ett pass i spåret idag! Varför ska jag tvingas ha så ont i ländryggen? Det var så fina spår idag hade gärna åkt lååångt idag, men ryggen drog gränsen vid milen!!! Vill ni höra ett citat från skidturen idag? Kommer här iallafall: Micke säger: Braaa Anna !!! Nu undrar ni säkert vad det var som var så bra? Jo en gång för ett tag sen när vi åkte så var det tokdåliga spår och turisterna (gissningsvis) hade plogat sönder spåren i utförslöporna, vilket medföljde att jag gjorde en rejäl vurpa, jag gillar inte att ta det lugnt utför!!! Nåväl Micke skrattade skitmycket åt det och länge.... Så idag när det var superfina spår så verkade han tycka att det var en bravad av mig att inte ramla!!! Så då kom det. Braaa Anna efter en liten utförsbacke!!!!!! Så nördigt eller hur? Precis som om jag skulle ramla...hallllå! ;) :) Som lite plåster fick jag beröm för min diagonalåkning på slutet...Jag behöver nämligen cirka 5-6 km innan jag kan åka ordentligt! Kan bero på att jag har korta höftböjare som behöver mjukna....Helvete nu låter det som om jag är hundra år!! Ja ja whatever.

Har iallafall fått blommor av älsklingen. Rosor först.....sen en Gerbera i kruka för rosorna dör ju så fort...Himla gulligt tyckte jag! Han skulle ha fått av mig igår, men han var så sur, nästan hela dagen så jag gav dem till Selma istället! Hon blev jätteglad! Lilla gumman.


Nu blir det sängen, mån i morgon, en massa att stå i!
Kramen Anna

Kalle Moreus och annat!

Känns som en ganska tråkig dag...Hoppas det blir bättre! Är inte på humör, men det kanske är ok ibland!
Ser iallafall fram emot kvällens melodifestival med Kalle och hans gäng! De är ju inte ett direkt tråkigt gäng! Så vi håller tummarna här hemma stenhårt! Här ska röstas vill jag lova!



Kanske ge mig ut på en lite längre promenad i solen, jag tror att jag blir lite smågrinig av att inte kunna träna, känner av halsen...grrrr. Har dessutom vräkt i mig en supergod semla nere på Brödboden, de är inte små! Så en promenad kanske inte skadar!

Men skickar här lite i förskott några hjärtan till alla läsare!

Jag längtar till sommaren då jag förhoppningsvis kommer iväg till småland och kan hälsa på farmor o farfar igen. Det var supermysigt förra året!



Kram o ha en skön helg! / Anna


Mystery of live!

Jag blir ibland rädd att livet är som ett enda ekorrhjul!



I jakten på pengar!!! Och det man kan göra med dom!! Underlättar om det finns lite iallafall.

 

Och en trevlig bostad att bo i! Så man slipper frysa och kan gömma sig i!



Men i år kommer jag iallafall att hoppa ur hjulet och dra till Australien! Tack Jenny!



Kram till alla fantastiska människor!

Love Anna


Bridezilla m.m

Hjälp vart tar tiden vägen! I helgen så hade vi möhippa för vårna egna Bridezilla Sara. Det var nog den roligaste möhippa jag varit på! Jenny och Maria hade gjort ett toppenjobb! sen blir det ju inte sämre för att Sara är så rolig...he he. Anki o Richard Lindkvist ska också ha ett extra tack, med lite graviditetsförvirring så gjorde de att vissa saker blev hysteriskt extra roliga!!!! Åh stort tack till Stefan Emet som lärde ut lite smideskonst till den blivande bruden. Och hur Alexandra Särström stod ut med oss på musikskolan , ja det fattar jag inte. Men till slut fick vi ihop en hel låt! Jag o Jenny bildade team på trummorna(Hardteamet var det ngn som sa) ha ha. Jag skrattade så jag höll på att dö...Ho ho ho. Sen hem till Salla för mat o styling av bruden, men shit så snygg hon blev, hårdteamet fortsatte med make, frisyr o kläder,ja vi var faktiskt riktigt nöjda med Sara innan vi drog vidare till Bowlingen! sara var och grävde innanför killarnas kalsonger.....hon hade som uppdrag att klippa av kalsonglappar.....................Vilken toka, ni skulle ha sett, om hon var svårövertalad, nähejdå inte det minsta! ;)



Åh förlåt detta är inte Sara, här kommer de rätta bilderna! ;)



(Vid uppsamlingen på salongen!)


(Hos smeden!)



(I Mora, där hon hade lite uppdrag att fixa!)



(Innan utgång!) Hot hot hot

I söndags blev det lite skidåkning på Berget! Först med tjejerna sen med pappa! Så himla fina spår det var! Körde nog på lite snabbare än vanligt, härligt!

Idag hade nog mannen i huset blivit stolt om han såg mig!!! Skottat hela gården(alltså det som skottas ska). Lekt med hunden och understimulerade katter utomhus! Katterna får jag slänga ut, stänga luckan så de tvingas vara ute, de vill bara ligga på soffan o sova, men icke sa nicke! Jag kastade dem från bron ut i snön, sen kravlade de sig upp på bron igen och så kastade jag iväg dem igen, måste ha varit toppenmotion för dem!



Nu ska jag snart iväg och jobba kvällsskiftet! Jag kom på den briljanta ide´n att jag kan nöja mig med bara ta kvällsskiftet istället för halvdygnskiftet! dvs 8.30-20.30. Smart va! Ha de gött alla! Kram Anna


Fire and Vasa!

Igår hade jag då äntligen en ledig dag! Började med att jag skulle mysa i sängen och det slutade med en hel kopp kaffe i över hela täcket!! Ett duntäcke, ja det var bara att gå upp och ladda tvättmaskinen... Sen var det lite mailskickande och annat pyssel. Handling, omplantering av blommor, tvätta igen, dammsuga....Laga mat! Sen skulle jag ju inte bara vara duktig fru o mamma utan försöka hålla mig snygg också, klämde in en skidtur i Grönklitt! Jag o pappa, nu var det så att vi inte tittade på om det var spårat eller inte utan vi tog som vanligt den gröna milen...Opps det skulle vi kanske inte gjort(iallafall inte om vi skulle åkt fort!). Knappt spårat till en början...sen vips så var det inte spårat alls, så här var det nog för Gustav Vasa. Så nu behöver jag inte åka Vasaloppet! Bra träning blev det iallafall! ;)

Idag har det varit full fart på jobbet, alla fredagar är så himla roliga på nåt sätt! Jenny gjorde återigen en tokrolig frisyr på Jocke Lusth! Hon får väl visa på sin blogg sen! Kan säga att det så klart hade att göra med flames. Tror frisyren hette Hearts on fire! Bekant...;)



Ikväll har fem ungar rumsterat runt matbordet, vilken ljudnivå säger jag bara, men de är för härliga!
Kalle o Ebba var på besök och tjejerna har kompis som ska slagga över.

Nu ska jag mysa lite med kidsen, Micke är på hockey med Elin...Håller tummarna för Lif.

Happy Weekend everybody!
Kram Anna

Frukostbrickan!

Ja en sådan här laddning drar jag i mig nästan varje morgon, kan hända att det där äpplet hamnat där för att det skulle se bättre ut??? Vad vet jag...Nej men bären var slut så därför piffade jag upp det med ett äpple! Annars är det gott att skiva i äpple i gröten innan den tilllagas, med kanel och linfrön..sen in i mikron! Imorse blev det knappt frukost, lite musli o mjölk sen somnade jag i bilen på väg till Falun, tur att Jenny styrde skutan idag(hon somnade dock lite senare på skolan på en soffa! Vi är nog lite trötta!! kanske dags för en ledig dag!



Så här busig är våran katt Love! Undrar vad han tänker när han spejar från tredje våningen(köksfläkten)?



Idag var det Body Pump på schemat! Det är så drygt, skakis i benen nu vill jag lova! Men kanonbra träning!

Haft ettorna i färglära idag! Mycket roligt även om alla verkade lite trötta idag. Härlig klass med många skratt på lur! Ska bli kul att följa dem, kanske har sagt det innan, men tycker det är kul att få forma nya frisörer och framför allt se hur de utvecklar sig själva! Hoppas jag utvecklar mig...he he Ska nog gå och veckla in mig i täcket för nu ser jag suddigt!

God natt!
Kram Anna

RSS 2.0