The Dark Side!

Känns som jag blivit utsatt för en hel svärm med myggor som sugit ut allt mitt blod och samtidigt rann orken också ut... Är inte så himla glad. Är för trött för det. Känner mig ensam i min frustration över att lusten inte finns. Går den att köpa? Lusten till livet. Mina barn har varit borta snart en vecka nu, de är med sin pappa och hälsar på farmor o farfar och det är väl bra...men jag längtar så efter dom.

Hänt mycket den senaste tiden... Personal som ska sluta, nya ska börja..lite turbulent men ändå spännande.
Lite spänningar från andra håll kryddar också till stämningen inombords...

Jobbet tar alldeles för mycket plats i mitt liv nu, men det får vara så tills jul, sen så blir det nog bättre hoppas jag.
Även om saker är roliga så blir det ibland för mycket! Usch vad jag är negativ och gnällig...Men jag måste få vara
det ibland... Varför kan inte jag bli uppiggad av någon, ska jag alltid vara den som talar om för alla att man ska vara glad och positiv. Kom igen du klarar det här osv...fy tusan...usch ush usch...



Så här känns det inom mig nu...





Äsch vad tusan.... Nu känns det lite bättre.... Tror jag...???
Nej är det enda ord jag kan säga inom mig...men det låter som ett ja när
det kommer ut....Hjälp...varför blir det så här...

Anna

Personer jag gillar!

Ibland rusar livet på i ett väldigt tempo. Man hinner inte ta sig tid att känna efter eller reflektera över saker o ting. Sen landar man( man i denna story är naturligtvis jag). Då kommer det en massa känslor på en gång. ....hua vad jobbigt det kan bli..
Min höst har varit allt annat än lugn och harmonisk. En period full av utmaningar, prövningar och även roliga saker...men lite väl mycket av allt kanske.

Men det finns ändå någonting bra i det som sker, så sjöng ju Björn Afzelius i låten Tusen bitar, är en av mina favoriter. Afzelius har gjort mycket bra musik och speciellt texterna är ngt att bära med sig. Så visst blir det bra! :)

Måste bara nämna några personer som jag gillat lite extra på sistone, gillar dom alltid annars också men de har iallafall varit helt fantastiska...



Sol Jenny Ersson: Du bara är, så underbar människa. Blir glad av dig och du sliter som ett djur för att hinna med skolan, Hårteamet och familjen. Utan våra samtal i bilen till och från Falun så vet jag inte hur det skulle gått ;) Du ger mig energi samtidigt som jag kan slänga av mig lite skit..du vet vad jag menar. Ville bara säga att jag hoppas vi kommer ha lika roligt framöver....efter jul kanske i ett lugnare tempo.. Puss.

Mona de Vreeze Dahlberg: Du är en klippa, och då menar jag inte på att klippa, även om du är en talang där också..hm..ähum...,), nä jag menar om det är ngn som kan lugna mig när det blåser så är det du. Mitt liv är innan Mona och efter Mona....Ditt jobb och din feedback är ovärderlig bara så du vet..Även om du ränner till Thailand lite väl ofta....,;) Love you!

Mamma o pappa! Ingen kan ha bättre föräldrar så är det bara. Ni är världens bästa  och jag älskar er så himla mycket. Ni har gett mig så mycket och även till mina barn. Ni finns alltid där( ja ja förutom att det alltid strular till sig när ni åker bort, men tydligen fungerar inte mitt liv utan er).

Micke: Sover just nu, väldigt tråkigt...men har är också trött... han är också en klippa som står ut med mig. Mina humörsvängningar när jag är utarbetad, dom får han stå ut med..vill ibland inte vara han... :) Älskar dig tröttis men vakna nu! Han är borta varannan vecka, när han är hemma så är det mycket som ska hinnas med...det kan bli jobbigt. Me love you long time... puss.

Lisa Midsem: Du är så go! Världens mest underbara mamma till din son. Finns alltid om man behöver dig( ja om du inte är på hockey förstås) Enkel att umgås med. En att lita på i alla väder. Finns bara en av dig...hi hi. Vi delar ett av mina stora intressen:djur. Kram på dig , ses snart.

Mojjan: Du är allt det där som jag inte är, eller åtminstone inte hinner vara. Bullmamma med husmanskost. Saft o nybakt sockerkaka. Skriker aldrig. Biter ihop hela tiden, inte mycket till gnäll där inte. Fixar med barnen till höger o vänster. Är en fena på att städa o pyssla....ja listan kan bli lång...Men framför allt är du en underbar lyssnare.Hoppas jag inte tröttar ut dig. Är så glad att ha dig i mott liv igen..Kramen.. :)

Sen blir det inge mer förklaringar men en liten lista på människor som jag diggar, utan inbördes ordning...

Farmor
Faster Maria Sturesson
Aina Lindblad
Tom Björk
Tina Krång
Emma Persson
Selma Bengtsson (min dotter)
Felicia Bengtsson ( min dotter)
Fasters prinsessa Ebba
Fasters prins Kalle
Joacim Cans
Uffe Karlsson
Jack Sparrow

Här kommer ett litet bildgalleri på underbara människor...förlåt om jag inte frågat alla om lov eller att ni inte är stylade... hi hi. men det är tanken som räknas...


Och min Busy och alla mina katter....

Ok listan skulle också här kunna bli lång. Kan ha glömt ngn som poppar upp om en stund, är ju lite vimsig..men jag får då stå till svars ;)

En blomma till alla!



Nu ska jag åka ner och köpa ytterbelysning till `ninerna´.

kram kram Anna

Tufft!

Har haft en annorlunda dag på jobbet. Den blev visserligen bra till slut! En annorlunda kväll..Ja nu var det lite annorlunda,,, eller vissa saker är precis som vanligt. Blir lite upprörd....suck...

Micke måste du vara på konferense?
Mamma o pappa:måste ni vara i Finland...
Lilla jag behöver er....
Har iallafall mina underbara lintottar. Älskar dom
över allt annat. Dom är lite nere nu, händer saker som
dom inte vill.....Jag blir förtvivlad!!!!! Arg, ledsen och förundrad
varför kan man inte lyssna på 9 åringar? Jag gör det....

Microvågsugnen har pajat.
Spisen la av..
Det kommer brunt vatten i kranen.
 Vad är det frågan om?

Hjälp!!!!!!!!!



Och Micke var är du!



Kom hem!


Hangover!

Jag känner mig som en sån där riktig dekis som halvsover på en parkbänk! Men det sorgliga är att inte ens ett glas vin har slunkit ner...Är bara så tröttmössa. Så det här inlägget är dagens sista kraftansträngning..gäääsp.
Värsta urladdningen igår, kunde inte sova inatt...ha ha

But what a fuck. Me HAPPY anyway. Hade en fantastisk dag igår. Har haft visning med Grazette of Sweden på Galaxen i Borlänge. Jag, Gunilla Andersson Gustafsson och Janken Märges körde the `buss´ igår ;). Är så himla sugen att se bilderna som jag tog igår och som Frida från Scott tog. Jag är ett bildfreak tror jag. Måste bara få säga tack till alla underbara frisörelever som gav järnet igår. Ni fick verkligen visa vad ni hade att ge ;). Ska också hälsa från Gunilla att hon diggade er insatts igår. Modellerna som i vissa fall var samma frisör elever som hjälpte till, ni var grymma. Kan inte fatta att ni var så blyga när vi skulle öva i skolan och sen gick ni som ni inte hade gjort annat. Grymt bra jobbat. Tack också till min gulliga staf som var med, Linnea och Mikaela. Linnea snart hoppas jag du släpper lös dina coola lockar...please.. ;)

Tina Krång, Ida Jonsson och Johanna Malm tack för maken, suveränt..puss på er.

Sarah Draper du satte pricken över i t med din coola kläder, vill se mer grymma kreationer framöver, så det är bara att ta fram nål och tråd..ha ha.

Sen hade vi ju Robinsson Anna som finalnummer iförd brudklänning från Alexandras brud o bal och med Rapunzel frisyr. Så söt och trevlig tjej. Önskar henne lycka till med sin filminspelning. Här kommer några bilder som jag inte tagit själv utan snott från Anna Lundha blogg..hi hi. Mina bilder kommer senare.
Micke: Me love you longtime! Puss.



Skulle ta med flera bilder men datorn är så seg, eller bloggsidan är det iallafall...

 Men ha de bra alla och Remember Yesterday and think about tomorrow but you have to live today!

Kram Anna

Smygkik...

Vill ni se på våran nya bild! Här är gänget, ett spralligt och glatt team. Fyllda med energi och inspiration.

Först ut så fär det väl bli jag!!!Anna Nämd: Galen i allt för mycket, ingen hejd på allt jag vill göra ;). Men jag hoppas på att jag får födas på nytt efter detta livet och göra det jag inte hinner med nu..ha ha. Jobbar tre dagar på salongen i veckan, två på Frisörcentrum i Falun som lärare. Arrangerar visningar samt har kurser. Sitter som vc ordförande i Frisörföretagarna i Dalarna och i valberedningen på riks.
Tina Krång från Mora. En riktig färgklick på salongen. Ambitiös och otroligt duktig på att informera kunderna om hur de ska få till sitt hår på bästa sätt.
Linnea Knutsson: Våran sociala blondin. Glad och gillar att ge kunden en helhet. När hon inte jobbar hos oss är hon på Statoil i Mora, där har ni säkert träffat på henne också.
Mikaela Snäll: Mikaela har gått utbildning i Stockholm. Blev bästa elev i sin klass. Har en skön känsla och är en lugn men humorstisk person. Mikaela bor i Vattnäs och gillar att hänga i Stockholm på helgerna ;).
Sol Jenny Ersson går förnärvarande på utbildningen i Falun där jag är lärare. Hon är oftast en dag i veckan på salongen men det blir så småningom mer tid. Jenny är en oerhört kreativ tjej. Konstnärlig med en känsla för det lilla extra. Glad, positiv och framåt. Ska bli intressant att se en ny frisör växa fram ;).

Här kommer bilden och lite inspirationsbilder. Håll till godo.


snygga va!



Måste bara tala om att i måndags fick jag blommor av min man...Så himla glad blev jag. Puss älskling!
Love you!

Nu blir det Bonde söker fru!

Kram Anna

Körslaget Live!

Då har jag för första gången besökt en live TV inspelning. Mycket intressant och inte minst skitkul med tanke på svärmor. Tog bilen till Stockholm och checkade in på hotell Adriane nere i Värtahamnen, nära och bra.
Mickes syster med polare hämtades upp i Solna där hon bor. På klippgatan, den adressen skulle passat mig ;).



Lite käk o en cider intogs innan det bar iväg ut till magasin 7. Väl på plats så mötte vi en fnissig o stissig svärmor. Svärfar såg också lite nervös ut. Han rattade bussen som var full av Älvdalingar som supportade Team Stefan. Regissören regisserade allt med en järnfast hand, mycket duktig. Allt måste ju klaffa på en direktsändning.
Gry verkade jättetrevlig, pratade med publiken i pauserna. Alla körerna var superduktiga. Tyckte att själv att fel kör åkte ut..men men... Olas fans var helt hysteriska, skrek så jag trodde mitt huvud skull gå sönder...ahhhh.





Så här såg det ut på plats...Heja Team Stefan :).
Igår så blev det ett efterlängtat ikea besök. Mycket inhandlades för framtida projekt ;). Vänta så får ni se...
Vi kom hem i tid så jag han gosa lite med tjejerna innan det var läggdags. Jag nästan somnade till Ensam mamma söker.. Nu är jag på väg till en lång dag på jobbet. Ha gott alla.
Kram Anna

Hjälp jag sov över.....

Att jag av alla människor försov mig, det är otroligt ovanligt... Men även solen har sina fläckar, haha ;).
Av någon jättemärklig anledning så hade jag min mobiltelefon i köket, och hur den hamnat där under natten det är ett mysterium. Nog för att jag var hemma och var krass igår men hur snurrig får man bli? Kan ha att göra med att jag fick ett sms mitt i natten av barnens far!!! Just då ville han ngt...grrr. Hur som helst vaknade jag av att pappa stormade in i mitt sovrum och skrek på mig. Han undrade om jag var döv! Jag har ju kattungar i en korg bredvid sängen och de piper ibland så då använder jag öronproppar....Han hade ringt både hem o på mobilen, bankat på dörren...Till slut gick han in till grannen och tog min reserv nyckel... Jag blev så rädd att jag började gråta...ha ha.

Nåväl alla kunder blev klippta men min första kund, snälla Johan Larsson, han kokade kaffe åt alla på jobbet och fick ändå vänta tills på eftermiddagen innan han blev klippt...suck. Men snygg blev han ;).

Lunchen intogs i sällskap av Uffe Karlsson och hans söta son Filip. Alltid trevligt med lite variation på sällskap till lunch. Senare blev de naturligtvis klippta.

Nu har jag o mannen i huset käkat mat, lax som gick för länge..mitt fel...för trött för att orka ta ur den i tid.
Nu ska vi kika på Idol. Me like. Imorgon drar vi till The City och kollar på Körslaget. Ska bli kul.



Lite bilder..mina föräldrar som för övrigt är världens bästa. Sen är det mina svärföräldrar. Min älskling och till sist en bild när jag stryker...blev inge bra så Micke fick ta över...hi hi

Önskar alla en skön helg. Miss my kids....

Kram Anna

Detektivbyrå!

Ja det var vad jag o Jenny kom på när vi åkte hem ifrån Falun igår. Vi åker ju förbi avspärrningarna där de hittade Linda mördad. Sedan såg vi flera polisbilar ja sen var snacket igång. Jenny berättade att när hon knäckte som journalist på M.T så var hon med polisen på spaning, Gud vad spännande tänkte jag. Sen sa vi att vi kanske skulle öppna en detektivbyrå. Mona på kontoret, skulle ta hand om telefon och inkassera pengarna, vi på fältet. Ha ha. Undrar vilka uppdrag vi skulle få. Så hör av er om intresse finnes...ha ha.

Idag är jag hemma från jobbet, inte vanligt...suck. Men har så ont i halsen och migrän. Barnen är också sjuka, halsont och en hemsk hosta, men ändå lyckas de föra ett sånt liv....

Har dock tagit en dubbel magnecyl koffein brus så jag kan stå ut med dataskärmen en stund. Lovade Tom i morse att jag inte skulle facebooka eller blogga...sorry Tom, kunde inte hålla mig..
Han fick ta hand om mina underbara elever idag, men det kändes ändå ok eftersom han hade en sån ´lugn´dag igår ;) och jag hade det inte ;). Hi hi.

Här kommer några frisyrbilder. Coolt med den vildas texturen tycker jag. Häftiga röda nyanser.




En skolavslutning för två år sen, så himla gulliga. Selma O Felicia.


skitungarna när de var ännu mindre..




Så här kan det se ut när en brud ska bli fixad på salongen...Bubbel o choklad..mmm.


Nej nu ska jag gå och lägga ner huvudet på en mjuk kudde..

Kram Anna


Nya !

Så har tillökningen äntligen kommit. Små pigga och faktiskt redan runda små kattungar. Roligt att det blev en sådan blandning på färgerna. Jag bara älskar när vi har kattungar...så himla kul..även om inredning får sig en törn när de blivit äldre. Här är en bild på en kattunge från en annan kull vi haft. Micke som håller i.



Ja så är det bestämt. Drar till Stockholm på Lördag och hejar på Älvdalen i Körslaget. Ska försöka göra helgen till ngt som är icke stressigt i allafall. Jag ser fram emot att få umgås lite på tu man hand med Micke. Ska bli mysigt.

Nu ska jag snabbfixa lite här innan jag kvartar in. Ska ju upp sådär sjukt tidigt då det är jobbardag i Falun imorgon.

Kram A

Körslaget m.m

Så var första avsnittet avklarat! Min svärmor på TV. Med Stefan Nykvist, vem hade kunnat drömma om det för två år sedan..inte jag iallafall. Jag upplevde det hela med skräckblandad förtjusning, var rädd för fiasko, även om jag inte trodde det.. Men det blev ju succe. De fick flest röster. Vet inte om älvdalingarna har betalat till fogden efter förra vändan, den med Larz Kristerz. Men de borde ha nya pengar nu, för det ska ni veta i Älvdalen bor det nästan bara patrioter. De värnar verkligen om sin by!

Vi kanske hänger med ner till Stockholm nästa helg och spanar in det hela live! Kan ju vara ett minne att plocka fram på ålderdommens höst! ha ha ha..



Här är min tokiga svärmor! Hon är en underbar människa med mycket humor och en rejäl pipa!

Så nu tycker jag att inte bara Älvdalingarna ska rösta utan även Stockholm och Göteborg ni kan väl hänga på!
Ni har ju ändå ingen känsla för eran stad då ni antagligen inte härstammar därifrån...fniss.

Jag är väl ingen dansbandsfanatiker direkt, utan jag får väl ställa mig i Hårdrocksfacket. Men ni ska veta vilken superstjärna Stefan är, en riktig enterteiner. Han kan få fart på vilket ställe som helst! han spelar alla möjliga och omöjliga instrument..en riktig stor musikalitet bor i hans hjärna!

Så heja Team Stefan!

För övrigt så är jag lite hängig idag, har precis laddat med en dubbel magnecyl koffein brus! Sen blir det nog bättre, har inte tid att vara sjuk nu. Kram på alla!

Anna

The Farm!

Bara för ngn dag sen fick jag veta att dom satt och pratade om mig vid fikat på ett ´kontor i the city and I mean The city...enligt dem själva i allafall..Funderingarna gick i om vi hade fått snö här och om jag bodde på en gård/farm eller dylikt. Ja se Stockholmare, bara för att man har ett härbre,lada och ett gäng katter så betyder inte det att man bedriver lantbruk eller att Dalarna ligger i Norrland....Vi har visserligen haft flera minus och det är frost som ligger vit på morgonen när Saaben styrs mot Falun...men snö..kanske imorgon...men detta är Dalarna och inte Norrland! Och föresten så gäller det alla vänner och kollegor som bor i Göteborg! Ha på er... Ni har ju bara regn ...eller...;)

Nåväl skickar väl med ett par bilder på ´farmen`...:)



så bedöm själva! Det är visserligen ingen tvåa på Kungsholmen men farm är ändå tveksamt..

Sen en sak till! Jag har precis börjat deppa lite för jag har insett att jag bestämt att det blir ingen kurs på Kanarieöarna för mig i år....suck o stön... Nej det blir jobb och konferense... Men det får väl gå för denna gången..Första gången på 5 år..känns lite konstigt och trööööökigt.

Så här kan det se ut på G.C när man har rast...



Kram på alla!
Anna


Som bäddar får man ligga!

Ja det är ett kännt uttryck! Ibland förstår man inte varför vissa saker sker, men efter hand så brukar det klarna, så också i detta fall. Jag tycker att det är intressant med sånt här. Likaså att man får de kunder man förtjänar. Jag har bara underbara kunder, betyder det att jag är en underbar frisör, nej vet hut jag är ju svensk....Men lite bra är jag kanske...;)

Just nu har saker o ting kommit till en punkt i mitt liv där jag bara känner att jag behövde ruskas om, och det har  minsann ruskats... Haft huvudet i en tumlare i drygt en månad, bara för att komma ut med hjärnan redo för nya tider..;)

Och det blir det. Har fått delvis ny personal, jättespännande. Ska bli en kick att få jobba med nya medarbetare.
Tackar för den tid som varit med de som slutar. Tråkigt, men deras val.


Salongen kommer att få sig en make over lite längre fram i vinter...det blir jättekul. Det är alltid så kul när hjärnan går på högvarv när de estetiska dragen gör sig till känna. Älskar att planera kring inredning och allt som hör där till. Det största problemet är att tiden oftast inte räcker till allt som jag vill genomföra...Men datum är satt till detta projekt...

Trivs kanonbra på skolan i Falun. Det är lärorikt att jobba med människor, och att få rollen som lärare är ju delvis inget nytt då jag utbildat elever på salongen, men att ha hela klasser och att det sker på en skola, i skolans värld, ja det gör ju att det blir nytt och spännande.

Snart ska vi ha en stor visning med Grazette i Borlänge, det är enormt mycket planering inför detta. Men naturligtvis roligt. Det är jättekul för det kommer många frisörer då vi sålt bra med biljetter till detta evangemang.

Jag skulle vilja ge alla en liten puff! Om det är en jobbig period-håll ut, det blir bättre. Oftast har man lärt sig ngt. Varje händelse i ens liv formar en till de människor vi är. Så hang in there...

Här en bild från vårat kök, taget förra året.



Nu drar i allafall jag vidare mot ´nya tider´. TJOHOO

Kram Anna

RSS 2.0