What a weekend!

Så har ännu en helg förflutit. Shit vad tiden går fort! I fredags hade vi en riktig höjdardag på jobbet! Det var jag, Mikaela, Tina o Jenny som jobbade. Vi var alla lite busiga och kunderna var inte sämre! En del kunder lät sig bjudas på lite rött med en god chokladbit till, det gjorde ju inte stämningen sämre. Underbart säger jag bara. Och så snygga de blev! Skulle haft bilder.... Mitt i allt satt Mats Lusth o log...ja vad ska man säga! he he

Fredag kväll blev betydligt lugnare, Lets dance o hemlagade räkcrepes, som faktiskt jag hade gjort..mmm gott var det!

Lördagen kom och kylan med den...f n vad trött jag blir, vill inte ha kallt! Men Tom var ju på besök i Grönklitt så det var bara att spänna på sig skidorna och ge sig ut i kylan. Åkte 6 km i -18....Hade valla sen det var -2 på, det var noll glid, fick staka i utförsbackarna! Både Tom o Micke hade mycket bättre glid...grrrrr. Men det var ändå skönt när det vargjort! En Choklad med Mintu blev belöningen på Wärdshuset. Tom visade att han var en hejare på skidor även om konditionen inte var på topp!! Men vems kondition är på topp???

Lördag kväll spenderade vi hemma hos Anki o Richard. De har fått till det så himla fint i sitt hus, verkligen renoverat allt från grunden, det är nästan klart nu. Anki har verkligen en rejäl bebis mage nu, men så är det bara fem veckor kvar! Mycket god mat och härligt tugg! Trivs kanon med dem!

Idag har vi börjat röja upp i våran källare, tror vi fick lite inspiration från besöket hos Anki o Richard!!! Slängt en massa skräp och plockat ihop sånt som ska ärvas av andra! Våra katter har fått en knäpp för att det är så kallt ute tror jag, har börjat kissa inne, i barnens sängar o på gardinerna, varför gör de så??? Någon som vet eller varit med om det! Vill ju inte gärna göra mig av med dem! Snyft!


NU blir det sängen, ska bara starta en tvättmaskin med lakan!!!!!! uuäää..
 Måste bara säga att Micke är världens bästa man, och han är min!! Titta bara på denna bild, ett par år gammal men ändå!


Tror att jag ska önska mig en sån här snygg tröja!

Så HEJA LEKSAND!  
/ Anna

Kärlek!

Igår hade jag den nya klassen på skolan för första gången! En superhärlig klass med mycket positiv energi! Jag blir glad av deras gensvar! Ska bli roligt att följa deras utveckling!

Tvåorna har haft sin första långhårsuppsättningslektion idag med Maria, det såg nästan ut så här!


Igår kväll var det dags för styrelsemöte med Dalarnas Frisörföretagare. Vi var hos Gittan i Gagnef. När vi var klara var klockan mycket och jag såg inte fram emot att köra mer för kvällen, i snörök och halka! Fick slagga över hos Gittan, skulle ju ändå upp tidigt och dra till Falun igen! Tack för mat o logi ;).

I helgen känner jag för en riktig myshelg med älsklingen, bara jag får åka lite skidor också!
Hoppas det blir en bra helg. Barnen ska till Pontus.

Här är en bild taget från våran baksida, slogboden är inte riktigt klar än, ska muras eldstad, men sen blir det nog mysigt.


Det här är min hälsning till er idag alla läsare!


Kram kram / Anna

Underbart!

Shit vilken härlig dag! Varit med ungarna i skolan. Det kändes som om klassen hade blivit lugnare och det var inte l8ka stökigt som i höstas, hoppas det håller i sig. De hade blodpudding till lunch, jag älskar det!! Kul att se barnen i skolan, hur de är då! Avslutningsvis så var det gympa med hockey på schemat. Så kul. Jag provade först ett par skridskor som jag fick låna, men jag stöp så fort jag kom ut på isen, de var så oslipade...kastade mig i bilen, hem o hämtade mina grejer. Sen blev det åka av. Stackars barn, hoppas de inte fick men för livet! Jag o gympaläraren i var sitt lag.....;) ha ha. Helt genomsvett blev jag. Sen handla, hem o laga mat. Tjejerna har hjälpt till med sina sysslor. Felicia ska på skidträning i kväll, Selma får skippa innebandyn, host host, men hon var mycket bättre idag.

Nu ska jag försöka få bort gelen från mina naglar så Elin kan göra nya snygga lite senare idag! Selma ska assistera mig nu, hon är så intresserad av det här med naglarna.
 Här kommer lite bilder från våran familj...delar iallafall.

Felicia, Busy o Selma.

Love i två olika favvo moment!!! He he

Ha de gott alla!

Kram Anna


Mys!

Härligt att få vakna utvilad en lördagmorgon, veta att man gör precis det man vill! Älskar det! Vi ska nog snart dra iväg till Mora o fika lite med ungarna! Lite inhandling blir det nog. Ngn som skulle ha nya skidhandskar m.m.
Selma är fortfarande inte helt frisk även om hon är på bättringsvägen! Hostar på nätterna...stackars liten.

Tänker mycket på de stackarna på Haiti, tänk att det finns folk som kidnappar barn, utnyttjar krisen, jag blir så deprimerad när jag tänker på det. 3 miljoner människor är drabbade,  som en tredjedel av Sveriges befolkning!
Fy tusan, det går inte att fatta!!!!! :(.. Vi har nog med att klaga på köld och annat smått, Ilandsproblem!!

Men vi är här och måste ändå leva vårat liv! Hoppas vi hinner med en tur i spåret i Grönklitt. Går nog fort idag, slut på de sjukt låga tempraturerna.

Igår bokade vi resan till Australien, var lite nervöst innan det var klart, men nu vet jag vad som gäller! Blir tufft när jag kommer hem därifrån, bara att stanna i Stockholm, ska producera visningar!!! Nu kom jag på en sak, ska nog lämna en väska med grejer i Stockholm innan jag reser, så slipper jag släpa så mycket grejer runt jorden ;).

Har redan fixat med lite modeller till visningarna, sådana som varit med förr tycker tydligen att det är roligt! Härligt!

Veckan har varit ungefär som vanligt! Mycket att göra på salongen och full fart i skolan. Barn som ska på träningar, barn som är sjuka, nackspärr m.m ha ha. Ja full snurr är det!!! Tur att jag har så underbara människor runt mig! Jenny :jag har inte tröttnat på ditt sällskap en sekund än...;) Micke: du ställer verkligen upp, love you big time!! Tom: Du är en klippa...hi hi, love you too!! Ja och alla andra fantastiska människor som man träffar varje dag! Det är en med grejen med mina jobb, träffa folk och lära känna dom!!


Ha de gott alla!
Kram Anna

Fett Fart Framåt!!!

Hoa hoa! Nu känns det som om jag är lite speedad. Hur fasen ska jag få till allt i almanackan! Hur många dagar var det i April...??? 67?? 30, nej nej det räcker inte till, fattar ni inte det!! Hade dygnet 49 timmar?    Nehej inte det!! Med vart ska tiden tas ifrån?

Nu tycker ni att jag är helt korkad! Helt rätt faktiskt! Men jag vet att jag får till det i slutänden. Vet också att jag skapar mitt eget liv! Jag är mig själv att skylla, ingen annan! Det är ändå bra att veta det!
Och ska sanningen fram så trivs jag väldigt bra med livet precis som det är, lite smått kaotiskt!

Nu måste jag sov lite...Natti natt alla glada och såklart ni andra också, för även om ni inte är glada så vill ni vara det! Och då blir man det, för eller senare!! Bla bla bla

/ Anna ;)

Summering!

Året som gått!!!

Jenny börjar som frisörelev på Frisörcentrum i Falun!



Ja det har varit ett händelserikt år! Hade vid förra årets början stora ambitioner om att åka Tjejvasan och Vasaloppet! Men jag tränade osmart och resultatet blev dåligt immumförsvar och förkylningar stup i kvarten....Så det blev inga lopp, startade i Grönklitt Ski Maraton som jag bröt...var ju inte frisk!!!

Jobbade med Grazette på Elmia mässan i Mars, det var jättekul!( Plus andra grejer med Grazette)


Den här bilden kan man se Micke fota i tv-programmet: Jag ska bli en stjärna! ;) ;)

Felicia hade varit hängig länge, till slut konstaterades det att hon liksom syrran hade glutenintolerans. Rätt kost förvandlade henne till en glad och sportig tjej!Selma var väldigt gullig mot sin syster och stöttade henne med kloka ord: Det finns goda kakor som vi tål och vi kan baka glutenfrisockerkaka..ja hon försökte verkligen muntra upp Felicia! Men sen hade Felicia ändå svårt i skolan innan vi upptäckte att hon såg dåligt och behövde glasögon. Glasögon var grejen, då läste hon såklart mycket snabbare o lättare!

Jag gjorde en operation och var sjukskriven ett par veckor! Men det gick bra!

Vi var till Stockholm på mitt älskade Hammerfall!



Mina föräldrar fyllde båda sextio det här året! Så på våren var vi till Tallin på en tre-dagars tur med närmaste familjemedlemmarna och respektive! Nice. Sen hade vi kalas på hösten med kräftskiva och melodikryss!!! ;)



Min bästis Lisa fyllde fyrtio så det var kalas hos henne, sen Udden! :) Micke Stenberg underhöll med gura o sång!


 
Spelade golf men det gick skitdåligt...så det blev inte så mycket spelat!

Tjejerna spelade fotboll, första säsongen med matcher. De var jätteduktiga. Felicia älskar Fotboll, härligt!



Jag och ungarna var en vecka med barnen hos farmor o farfar i Småland! Underbart härliga dagar! Ungarna fick se lite hur min uppväxt såg ut och var! Fick vara med på farmor o farfars odlingar, plocka potatis, morötter, ärtor, ja allt som du kan tänka dig! De älskade det och vill dit i sommar igen!



Var till Dalhalla i ösregn på en fantastisk show! Rhapsody in rock med Jocke Cans som gäst och Glen Hughes. Så damn nice!

Hösten var kaotisk, tror jag att jag kan konstatera det så här i efterhand.

Jag började jobba på Frisörcentrum i Falun. Blev mellan två till tre dagar i veckan. Superkul. Ångarar inte det.
Har fått lära känna nya intressanta människor. Få umgås lite med Tom, som är en kanonkille! Me like!

Hade kreativ personal som hade fått erbjudande om att ta över en annan salong, så det gjorde de. Det innebar en massa merjobb, kostnader, planering,energi,saknad ja allt vad det nu innebär när man går skilda vägar efter många år ihop!Men detta är sånt som händer. Hade tur fick i ny bra personal som jag verkligen trivs med.



Renoverade salongen...kul som bara den..men en massa jobb! Tack alla som hjälpte till då och för allt stöd! ;)



Svärmor var med i Körslaget, en massa spänning...hi hi. Var till Stockholm och hejade!! ;) De vann ju nästan.



Mer roliga jobb med Grazette!!! Visning, film...



Vi fick två kullar med kattungar! Har sparat en!



Han heter numera Love! Uttalas inte på engelska utan precis som det står fast på svenska...Goding!

Avslutade året med lite ledighet....Mellandagarna!

Har lärt mig en massa under året som gått, framförallt om mig själv. Var nyttigt att göra en sådan här summering, då blir man påmind om hur mycket som hänt och det mesta har ju faktiskt varit bra saker!!

Undrar hur det här året kommer bli! Jenny som vann en resa till Australien, jag lovade henne redan i höstas att om hon vann skulle jag självklart följa med....hm så nu är det mycket som ska gå i lås! Men det blir nog superkul!

Har haft en skön helg! I fredags var vi uppe i Stackmora hos mamma o pappa och skålade i champagne för Jenny( ett glas gick i kras). Broren lagade god mat åt oss. Fnissades en hel del. Jag o Jenny var kanske en aning högljudda!!!! Ja men hur ofta vinner ngn en resa till Australien...?????

Igår åkte jag o Micke skidor i Grönklitt, blev en mil. Sedan var vi på Vi på hörnet o käkade så himla god mat! Avslutade kvällen med bio: Snabba Cash. Jag har läst boken, den var hundra ggr bättre, sånt man alltid säger men nu var det så tydligt, kändes som om halva handligen försvunnit upp i rök! Men mysigt ändå! Skönt med lite mystid med Micke.

Nu ska vi se vad vi ska hitta på idag!
Kram till alla!

/Anna



Mitt i livet!

Nu närmar det sig tills allt drar igång igen! Jobbet på salongen har jag ju redan påbörjat, men på måndag så bär det av till Falun! Till Frisörcentrum. Länkar här ifall ni vill gå in på skolans hemsida! www.frisorcentrum.se . Ska bli jättekul att träffa eleverna igen, samt den helt nya gruppen som börjar! Tom, min kollega var här i torsdags och hälsade på. Vi finslipade schemat som han i stort sett hade gjort klart. Hade lite saker som skulle fixas, men nu är det klart. Jag är riktigt sugen att åka till Falun på måndag.



Har varit på gymmet idag, fick sällskap av Jenny! Hoppas vi får till det så vi kan träna tillsammans ett par ggr i veckan! Vill ju helst åka skidor men det är på tok för kallt för mig o Jenny! Vi tål inte kyla någe vidare...det är bara att inse....Så kallare än -15= inge skidåkning. Vi tog det faktiskt riktigt lugnt, båda är fortfarande lite förkylda! Men bättre än inget, och förhoppningsvis så kan vi träna mer och hårdare längre fram ;).



Världens bästa Jenny och fasters prinsessa Ebba!

Har också börjat planera in vårens aktiviteter vad gäller visningar ute i landet, i samarbete med Grazette of Sweden. Har redan börjat på lite modelljakt ;) Så ni som känner glada härliga människor i tex Stockholm som skulle vilja vara med på en visning. Hör av er till mig.

Nu ska jag och la familia kolla på Robinsson. Vi har vräkt i oss Tacos, så magen är spänd som en ballong!
Har en munk som jag funderar på om jag verkligen ska äta...he he. Annars tar jag nog den i natt när jag är uppe o surrar...

En sak till: hur fan kan de lägga ner SAAB, jag har en, det är världens skönaste bil att köra och sitta i...Usch för GM. Ok det är väl ingen Ferrari, men ändå!!!!!!

Avslutar med lite mysbilder på våran kattunge! Hon hette Diva men nu är det så att hon är en han!!! Så namnförslag mottages gärna! Killnamn alltså ;).



Love to all, around the world!  :)  :)

Anna Nämd ;)

Nice people!

Har till min stora glädje ryckt mig själv i kragen, skjutsade mig till Bodycenter, fick lite visning på maskiner och andra jobbiga prylar! Men nu är det gjort, årets första gym pass. Ska se till så det blir fler....;)

Men det jag ville nämna var att det var eller rättare sagt är trevlig personal där. Blev jätteglad, för det är inte så att alla är så serviceminded. Så nu är jag taggad på att gå dit igen.

Nu blir det mys framför tv n med missarna tills Micke kommer hem. Han är på väg hem från Småländska Åseda. Varit med Grazette på konferense.

Ha en skön kväll och stanna inne...Här är det - 25 ute, bistert värre....Nej tacka vet jag soffan, eld i kamin och en mjuk filt.

Kram Anna


Crea diem!

Betyder -skapa dagen! Låter väl härligt eller hur! Om du fick designa din egen dag, hur skulle den se ut. Om du fick välja alldeles själv. Gör det och sedan ser du till att försöka få det så. Alla dagar kanske inte går, men tänk att för bara en dag få välja helt själv hur den skulle se ut. You make it happen!

Nyår och dagarna runt, har varit helt underbara. Jag har fått umgås med nära o kära. På nyårsafton var vi i Stackmora. Mina svärföräldrar kom ner från Älvdalen och förgyllde tillvaron. Svärmor är ju inte direkt tråkig...hi hi. Mor o far hade dessutom fint besök från den stora staden Falun! Ja så det var trerätters meny som heter duga!
Allt från parmaskinka, oxfile, kantareller till kråkbär...mumma var det! Happy new year!

Här är en sprallig brud på nyårsafton, hm vem kan det vara....


Svärmor och älsklingen, så söta! Skål.

Sedan har min kära faster varit här,med familj. Som vanligt innebär det skidåkning, vilket jag inte har ngt emot, förutom att just i år är jag extremt otränad... Men vem bryr sig, åkte i min takt...och för all del pappas takt. Vi var i Grönklitt, åkte gröna milen som så klart är en mil lång. Inge glid, bistert kallt men underbart vackert. Sedan känns det som vi inte gjort ngt annat än frossat i god mat och skrattat en massa. Lovely. Mina kusiner är inte små längre, det insåg jag nu. Så störtsköna o coola killar. Mina barn verkar också bli större men det märker man inte när man ser dem varje dag.

Idag har jag varit helt solokvist då Micke är på Konferense och tjejerna hos sin pappa. Jag har eldat i kaminen, dragit fram penslar o färg och målat lite på några dukar...Här är lite som jag pysslat på en tid..Men nu är de klara. den ena tavlan sitter ihop men var för lång för en bild så det blev två, ni får ha lite fantasi.





Ja sen är det faktiskt lite som fattas... Men det var otroligt skönt att vara ensam en stund och bara få vara. Älskar att måla, får försöka ta mig tid. Här är en till!


Så avslutningsvis: skapa dagen - din dag!

Kram Anna


RSS 2.0